marți, 2 martie 2010

Despre proiect

Proiectul porneste de la premisa ca fiecare adult care invata are deja anumite abilitati creative pe care le poate folosi in mod constructiv in procesul de invatare, dar este nevoie ca aceste calitati sa fie in primul rand constientizate si apoi folosite in mod activ in procesul de invatare.
Parteneriatul isi propune sa realizeze un schimb de bune practici intre diferite structuri active in educatia si formarea adultilor, din 8 tari europene: Italia, Marea Britanie, Austria, Spania, Suedia, Portugalia, Polonia si Romania.

Se urmareste de asemenea demararea unei cooperari viitoare intre diferite structuri (companii private, ONG-uri, centre de formare, autoritati publice locale, nationale si transnationale etc.) interesate in dezvoltarea abilitatilor umane care au la baza creativitatea - ca si pentru confirmarea creativitatii ca o competenta cheie care poate fi invatata si dezvoltata pe tot parcursul vietii si in orice context de invatare (formal, informal, non formal).

Fiecare dintre institutiile partenere va crea cate un “laborator creativ” cu titlul “Arta schimba viata”, in contexte diferite, explorand diferite aspecte ale creativitatii: arte vizuale, muzica, literatura, teatru, dans, in domeniul TIC si in domenii ce tin de frumusetea umana: hair-styling, make-up.

Cursantii vor expune diferitele stadii ale lucrarilor lor creative, atat in cadrul unor intalniri comune ale proiectului cat si pe paginile web ale organizatiilor din care fac parte, si pe pagina comuna a proiectului.

In intregul sau, proiectul va conduce fiecare partener intr-o calatorie a dezvoltarii organizationale dar si personale impartind si comparand experientele acumulate in cadrul atelierelor creative si creand, cu totii, o noua sitaxa creativa comuna.
Diferitele traiectorii creative de invatare dezvoltate de parteneri vor fuziona intr-un concept comun de intelegere a inovarii care va fi conturat de un set comun de criterii.

Partenerul roman va integra activităţile proiectului in activităţile sale curente - respectiv in cadrul cursurilor de calificare pentru meseriile de frizer/coafor/manichiurist/pedichiurist si cosmetician . Astfel programele cursurilor vor fi imbogatite cu module de dezvoltare a creativitatii, iar aplicatiile practice vor pune un accent deosebit pe incurajarea cursantilor in a-si exprima originalitatea creativa - domeniile in sine oferind dealtfel oportunitati generoase in această directie.

Atelierele creative vor include cateva spectacole de modă - respectiv prezentări de coafuri, make-up şi body-painting insoţite de minireprezentaţii artistice - concerte, piese de teatru, dans etc. Cei mai activi şi implicaţi cursanţi vor participa la intalnirile de proiect organizate in Portugalia si Italia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu